Thursday, July 06, 2006

Sanepo lan Parian

Wong jowo duwe seni dewe lek ate ngomong nang wong lio/nyendir seng di arani sanepan/sanepo. Beke ndek nusantoro iki gakono model sanipan, onoe panton koyo ndek melayu deli ambek betawi, lek ndek jowo jenenge parian. Bedane sanipan karo parian/panton iku koyok ngene contone

Sanepan:

Wadoh Kamit kok njanur gunung mrene

janur gunung iku yo Godong Aren maksute Dungaren

Dadi maksute: Wadoh kamit kok dungaren mrene



Kamit iku ancene wite klopo kok

Wite Klopo iku jenenge Glugu. Maksute Lugu

Dadi maksute: Kamit iku ancene Lugu kok



contone Panton/parian

iso nggendang ora iso nggending

Artine: Iso yawang ora iso nyanding



Omah genteng tak saponane

Artine: Abot enteng tak lakonane

2 comments:

Anonymous said...

Aju antepe tekat?maksudnya apa?

Hari Abri said...

Barange cilik tapi gede disenengi cah wedok.buahe legik.rejekine di gowo wong lanang.

Maksutnya gmna